Bakır tencere veya mutfak eşyaları ile pişirme



Bakır, tencere ve diğer mutfak aletlerinde Seo hizmetiolarak kullanılan bir malzemedir, çünkü çalışılması çok kolay bir malzemedir, ancak problemleri vardır.
Bakır tencere veya mutfak eşyaları ile pişirme
1 Bakır tencere ile pişirmenin avantajları
2 tencereler bakır olası riskleri
Bakır tencere ile pişirme riskini önlemek için 3 İpucu
4 Bakır ve diğer alaşımlar
5 Sonuç
Bu yazıda, bu tür mutfak eşyaları kullanımının yanı sıra olası riskleri ve bunlardan nasıl sakınacağının temel avantajlarını göreceğiz.
Bakır tencere ile pişirmenin avantajları
Bakır, pişirme işleminde yaygın olarak kullanılan diğer metallerden önemli ölçüde daha yüksek bir termal iletkenliğe sahiptir. Bu kapasite sayesinde, ısı, tencerenin yüzeyi boyunca eşit olarak dağıtılır, böylece diğerlerinin sıcak noktalarından kaçınılır.
Bu son detaylar büyük şefler tarafından çok beğenilmektedir, çünkü bazı yiyeceklerin bazı kısımlarının kolayca yapışması veya yanması daha olanaksızdır.
Bakırın bir başka ilginç özelliği de antimikrobiyal kapasitesidir ( detay ). En azından hijyenik bir bakış açısından gıda saklamak için bakır kapların kullanılması iyi bir fikir gibi görünüyor.
Bakır tencere ile pişirmek olası riskler
Bakır kapların kullanımıyla ilgili olarak bugüne kadar yapılmış az sayıda çalışma bulunmaktadır, ancak yayınlanmış olanlar, belirli koşullar altında, bakır parçacıklarının tencereden gıdaya göçünün aşırı olabileceğini uyarmaktadır.
Bu çalışma , gıdaların asitliğinin nasıl önemli bir rol oynadığını ortaya koymuştur. Araştırmacılar, 100ºC'de 2 saat boyunca farklı pH'lı iki solventi kaynatmışlardır. Bir tencerede sadece su, diğerinde ise suya ek olarak% 4 asetik asit bulunur. Sonuç ilginçtir: ikinci durumda sadece Kurumsal Seoparçacık göçü vardı.
Bu diğer çalışma , bakır tencere kullanılmamasına rağmen (ancak alaşım elementi olarak bakır içeren alüminyum kaplar), bazı gıdalarda bulunan bakır konsantrasyonlarının, pişirildikten sonra, vücut tarafından gerekli miktarları aştığını göstermiştir.

Uzatılmış bakır fazlalığı, örneğin bir çinko ( detay ) eksikliği ile ilişkilidir, bu nedenle bu tip saksıların alışılmış ve yetersiz kullanımı önerilmez.
Tencere veya diğer bakır kapları kullandığımızda göz önünde bulundurmamız gereken bir başka risk ise, eğer bakırı doğru bir şekilde bakmazsak (nasıl olacağını görürüz), okside olabilir, yüzeyinde yeşilimsi bir tabaka (verdigris) oluşturarak organizma için zehirlidir. .
Bakır tencere ile pişirme riskini önlemek için ipuçları
Bakırın oksitlenmesini önlemek için, geleneksel yöntemi takiben doğru şekilde temizlemeliyiz: limon suyu, biraz ince tuz ve yumuşak bir sünger. Tuzu iyice tuz ve limon karışımıyla ovalayın ve bol sıcak su ile durulayın.
Gıdaların asiditesinin nasıl önemli bir rol oynadığını gördük, bu nedenle uzun süre çok asidik gıdaların pişirilmemesi (domates sosları, salata sosu, yoğurt içeren soslar vb.) Tavsiye edilmez.
Her neyse, eğer biz bakır mutfak eşyaları kullanmıyorsak, ikincisi hakkında çok fazla endişelenmemeliyiz.
Bakır ve diğer alaşımlar
Şu anda başka bir metal kaplama ile bakır tencere bulabilirsiniz (genellikle paslanmaz çelik). Bu tip mutfak eşyaları, kaplamaları yukarıda belirtilen riskleri ortadan kaldırdığı için oldukça ilgi çekicidir.
Mutfak bakış açısından bakıldığında, bakır kaplar bu metalin yüksek ısı iletkenliği sayesinde mükemmel bir seçenektir.
Bakırın antimikrobiyal kapasitesi, aynı şekilde iyi korunmasını sağladığı için, yiyecekleri saklamak için bakır kapların kullanılması tavsiye edilir. Fakat yine asidik gıdalara dikkat etmeliyiz. Onları uzun süre saklamak tavsiye edilmez.
Sağlık seviyesinde, yukarıda belirtilen Seo uzmanıtavsiyelere uyulursa, bakır kaplar da iyi bir seçenektir.
Başka bir metal kaplama ile bakır kaplar bir alternatif olarak şiddetle tavsiye edilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

RSVP nedir:

Hipogastrium Nedir?

Cerebrumun Farklı Lobları Nelerdir?