Bakır tencere veya mutfak eşyaları ile pişirme
Bakır, tencere ve diğer
mutfak aletlerinde Seo
hizmetiolarak kullanılan bir malzemedir, çünkü
çalışılması çok kolay bir malzemedir, ancak problemleri vardır.
Bakır tencere veya mutfak
eşyaları ile pişirme
1 Bakır tencere ile
pişirmenin avantajları
2 tencereler bakır olası
riskleri
Bakır tencere ile pişirme
riskini önlemek için 3 İpucu
4 Bakır ve diğer alaşımlar
5 Sonuç
Bu yazıda, bu tür mutfak
eşyaları kullanımının yanı sıra olası riskleri ve bunlardan nasıl sakınacağının
temel avantajlarını göreceğiz.
Bakır
tencere ile pişirmenin avantajları
Bakır, pişirme işleminde
yaygın olarak kullanılan diğer metallerden önemli ölçüde daha yüksek bir termal
iletkenliğe sahiptir. Bu kapasite sayesinde, ısı, tencerenin yüzeyi boyunca
eşit olarak dağıtılır, böylece diğerlerinin sıcak noktalarından kaçınılır.
Bu son detaylar büyük
şefler tarafından çok beğenilmektedir, çünkü bazı yiyeceklerin bazı kısımlarının
kolayca yapışması veya yanması daha olanaksızdır.
Bakırın bir başka ilginç
özelliği de antimikrobiyal kapasitesidir ( detay ). En azından hijyenik bir
bakış açısından gıda saklamak için bakır kapların kullanılması iyi bir fikir
gibi görünüyor.
Bakır
tencere ile pişirmek olası riskler
Bakır kapların kullanımıyla
ilgili olarak bugüne kadar yapılmış az sayıda çalışma bulunmaktadır, ancak
yayınlanmış olanlar, belirli koşullar altında, bakır parçacıklarının tencereden
gıdaya göçünün aşırı olabileceğini uyarmaktadır.
Bu çalışma , gıdaların
asitliğinin nasıl önemli bir rol oynadığını ortaya koymuştur. Araştırmacılar,
100ºC'de 2 saat boyunca farklı pH'lı iki solventi kaynatmışlardır. Bir
tencerede sadece su, diğerinde ise suya ek olarak% 4 asetik asit bulunur. Sonuç
ilginçtir: ikinci durumda sadece Kurumsal Seoparçacık
göçü vardı.
Bu diğer çalışma , bakır
tencere kullanılmamasına rağmen (ancak alaşım elementi olarak bakır içeren
alüminyum kaplar), bazı gıdalarda bulunan bakır konsantrasyonlarının,
pişirildikten sonra, vücut tarafından gerekli miktarları aştığını göstermiştir.
Uzatılmış bakır fazlalığı,
örneğin bir çinko ( detay ) eksikliği ile ilişkilidir, bu nedenle bu tip
saksıların alışılmış ve yetersiz kullanımı önerilmez.
Tencere veya diğer bakır
kapları kullandığımızda göz önünde bulundurmamız gereken bir başka risk ise,
eğer bakırı doğru bir şekilde bakmazsak (nasıl olacağını görürüz), okside
olabilir, yüzeyinde yeşilimsi bir tabaka (verdigris) oluşturarak organizma için
zehirlidir. .
Bakır tencere ile pişirme
riskini önlemek için ipuçları
Bakırın oksitlenmesini
önlemek için, geleneksel yöntemi takiben doğru şekilde temizlemeliyiz: limon
suyu, biraz ince tuz ve yumuşak bir sünger. Tuzu iyice tuz ve limon karışımıyla
ovalayın ve bol sıcak su ile durulayın.
Gıdaların asiditesinin
nasıl önemli bir rol oynadığını gördük, bu nedenle uzun süre çok asidik
gıdaların pişirilmemesi (domates sosları, salata sosu, yoğurt içeren soslar
vb.) Tavsiye edilmez.
Her
neyse, eğer biz bakır mutfak eşyaları kullanmıyorsak, ikincisi hakkında çok
fazla endişelenmemeliyiz.
Bakır ve diğer alaşımlar
Şu anda başka bir metal
kaplama ile bakır tencere bulabilirsiniz (genellikle paslanmaz çelik). Bu tip
mutfak eşyaları, kaplamaları yukarıda belirtilen riskleri ortadan kaldırdığı
için oldukça ilgi çekicidir.
Mutfak bakış açısından
bakıldığında, bakır kaplar bu metalin yüksek ısı iletkenliği sayesinde mükemmel
bir seçenektir.
Bakırın antimikrobiyal
kapasitesi, aynı şekilde iyi korunmasını sağladığı için, yiyecekleri saklamak
için bakır kapların kullanılması tavsiye edilir. Fakat yine asidik gıdalara
dikkat etmeliyiz. Onları uzun süre saklamak tavsiye edilmez.
Sağlık seviyesinde,
yukarıda belirtilen Seo
uzmanıtavsiyelere uyulursa, bakır
kaplar da iyi bir seçenektir.
Başka bir metal kaplama ile
bakır kaplar bir alternatif olarak şiddetle tavsiye edilir.
Yorumlar
Yorum Gönder