Eritritol, yararları ve önlemleri
Tatlandırıcı Erythritol'ü
tabletlerde ve damlalarda görmek yaygındır, fakat bu tatlandırıcı ne kadar
doğal ve hangi avantajlar veya önlemler bilinmelidir?
Eritritol, yararları ve
önlemleri
1 Eritritol nedir Seo
hizmeti nasıl edinirsiniz?
2 Stevia ve diğer
tatlandırıcılar neden eklenir? Sadece Erythritol alabilir misiniz?
3 Erythritol nerede
kullanılır ve hangi ürünlerde bulunur?
4 Vücudumuz bunu nasıl emer?
5 avantajları
6 Dezavantajları
Eritritol nedir ve nasıl elde
edilir?
Eritritol, tatlandırıcı
olarak kullanılan ve gıda endüstrisindeki diğer şekerli tatların yerine
kullanılan bir polialkoldür. Meyvelerin doğal fermantasyonu, mısır ve buğday taneleri,
liken, algler ve organik şeker gibi doğal ürünlerle elde edilir.
Stevia ve diğer
tatlandırıcılar neden eklenir? Sadece Erythritol alabilir misiniz?
Eritritol tatlılık göre%
60-70 arasında daha düşük bir şeker ya da sakaroz tatlılık, yer alır. Bu
nedenle, eritritol diğer ürünler bazı yapay ile karıştırıldı ve (Stevia gelen
genetik olarak değiştirilmiş olabilir) asesülfam, aspartam, potasyum, sukraloz
veya steviol glikozitler olarak tavsiye edilmez edilir. Sadece bu polialkolü
neredeyse hiç bulamıyoruz.
Gıda endüstrisinin farklı
tatlandırıcıları bu polialkol ile karıştırması ilginçtir, ürünün nihai sonucu
daha iyi bir doku ve hacme sahiptir ve ayrıca tatlandırıcıların maliyetini de
düşürür. Diğer polyoller ile karıştırılırsa, sorbitol, maltitol gibi diğer
şeker alkollerinin aşırı tüketimi durumunda gastrik rahatsızlığı azaltır.
Erythritol
nerede kullanılır ve hangi ürünlerde bulunur?
Eritritol, gıda endüstrisinde
tatlılar yapmak için hacim, doku ve yeni tatlar yapmak için verdiği kolaylık
için kullanılmaktadır. Kurumsal Seo içecek,
yoğurt, dondurma, çikolata, sakız gibi düşük kalorili gıdalarda da
bulunabilirler.
Verilmiş olan bir başka
kullanım, bir aroma maddesi ve tadı arttırmak için tabletlerin bir eksipiyanıdır.
Vücudumuz bunu nasıl emer?
Eritritol, vücuda enerji
sağlamaz, çünkü metabolize edilmez, yani bağırsak sistemimiz onu ememez ve
elimine edilir. Diyabet, obez, koroner hasta ve diş önleme için önerilen bir
üründür.
Aşırı miktarda yutulması
abdominal distansiyona, şişkinliğe ve ishaline neden olur.
fayda
Kan basıncını etkilemez.
Dişlerin düşmesine sebep
olmaz.
Ağız boşluğunda bakterilerin
çoğalmasına izin vermez.
Kanserojen değildir.
Organizmanın serbest
radikalleri ile savaşan antioksidan etkiye sahiptir.
Vücut tarafından kısmen
emilir, 0.2 kcal elde etmez.
Bağırsak sisteminde yan
etkisi yoktur.
Glisemik indeksi 0 olduğu
için tip II diyabetikler alabilirler.
sakıncaları
Büyük miktarlarda
tüketilirse, laksatif etkileri vardır ve gaza neden olur.
Çocuklarda abdominal
distansiyon ve ishal.
Şekerle aynı tadı sağlamaz.
Tadı arttırmak için trans
yağlar eklenir.
örneğin aspartam, Seo uzmanı
potasyum, sükraloz ve steviol glikozitler gibi diğer daha az sağlıklı
tatlandırıcılar kullanılarak (genetik olarak).
Diğer tatlandırıcılarla
karıştırılmak tip I diyabet hastaları için uygun değildir.
Yorumlar
Yorum Gönder